Gezelligheid, koffie en wat lekkers. Daar denk je toch aan bij Heel Holland Bakt? Het voelt als een warm bad. Hoogste tijd daarom voor de Goudse variant ‘Heel Gouda Bakt’. Daarom gaat deze actie van start in de eerste week van oktober. Het is dan de week tegen de eenzaamheid.

 Doel is Gouwenaars met elkaar in contact te brengen en ontmoeting te stimuleren onder het genot van een kop koffie en cake of vers gebakken taart. Cake- of taartmix kan gratis worden aangevraagd via CDA Gouda en bij mij. Het wordt dan uiterlijk op vrijdag 4 oktober bezorgd. De vraag aan u is dan om zaterdag 5 oktober – in de week tegen de eenzaamheid – een originele cake of taart bij een Gouwenaar te brengen die een bezoekje waardeert.

Als we op ons in laten werken hoeveel mensen soms hele dagen niemand zien of spreken, dan is dit een gouden formule om via ‘Heel Gouda Bakt’ elkaar eens op te zoeken merk ik. We ontvangen positieve reacties en veel belangstelling om mee te doen.

De ‘Heel Gouda Bakt’ actie wordt ook gepromoot door Samen voor Goud. Deze Goudse jongerenbeweging vecht samen met jongeren tegen eenzaamheid en bevordert het omzien naar elkaar door o.a. wekelijks letterlijk een tafel Achter de Kerk op straat te zetten en er met mensen op straat het gesprek aan te gaan. Daarnaast heeft Samen voor Goud ook een bezoekteam waar jongeren wekelijks op bezoek gaan bij Gouwenaars. Via deze en vele andere activiteiten komen jongeren in contact met kwetsbare stadsgenoten.

Doet u mee? Vraag dan nu cake- of taartmix aan via Eppy Boschma (eppy.boschma@gouda.nl of bel 06 53391341) uiterlijk 1 oktober. Op = op!